Ameland

Ameland is een van de vijf Waddeneilanden en wordt ook wel de Waddendiamant genoemd. Dat is niet voor niets, want het eiland heeft veel te bieden: prachtige natuur, een lang en breed zandstrand, vier pittoreske dorpen, een rijke cultuur, een breed scala aan evenementen en activiteiten en natuurlijk ook veel gezelligheid. Kortom: een mooie bestemming voor een groepsreis of vakantie met het gezin!

Wist je dat Ameland één van de schoonste stranden van Nederland heeft? 'Ons' strand is bekroond met de blauwe vlag voor schone en veilige stranden. Een prachtige plek voor lekker zonnen of een mooie strandwandeling. Aan de ene kant van het eiland kijkt u uit op de Noordzee, de andere kant kijkt uit op de Waddenzee. De Waddenzee behoort tot UNESCO Werelderfgoed. Eb en vloed wisselen elkaar elke zes uur af, waardoor het landschap van moment tot moment verandert. Dit maakt de Waddenzee tot een uniek leefgebied voor tienduizenden zeldzame plant- en diersoorten.

Groepsaccommodatie De Uuthof en het vakantiehuis Het Voorhuis zijn gelegen in het dorpje Buren op Ameland. Buren telt circa 700 inwoners. Het van oudsher boerendorp ligt midden op het eiland en is het meest oostelijke van de vier dorpen op Ameland. Vanuit deze locatie kunt u eenvoudig te voet, per fiets of per auto het eiland verkennen. Naast Buren zijn er nog drie andere gezellige dorpen: Nes, Ballum en Hollum.

Jaarlijks brengen +/- 600.000 gasten een bezoekje aan Ameland. Proef zelf de unieke eilandsfeer en kom naar Ameland! Zodra u op de boot stapt, kan de vakantie beginnen. Want na een overtocht van ca. 45 minuten over de schitterende Waddenzee met één van de moderne veerboten Oerd of Sier, komt u aan in een heel andere wereld.

Meer informatie over Ameland vindt u op de website van VVV Ameland: www.vvvameland.nl.